Ga terug

Verdieping voor Adolescenten, Volwassenen, Ouders, Partners, Leerkrachten

"Eenzame bomen als ze al groeien, groeien krachtig"   Winston Churchil

Anders denken, handelen en contact maken. Ben ik anders? Hoor ik in deze wereld thuis? Hoe maak ik contact? Ben ik dom of juist niet?

- Voor mij is het vaak moeilijk om keuzes te maken want als ik iets kies dan sluit ik iets anders uit. Hoe kan ik tot een keuze komen?
- Vele bedrijven kan ik wel leuk vinden, hoe kom ik tot het kiezen van een plek die goed voor mij is?
- Wat moet ik doen om een gesprek op gang te brengen of te houden zijn daar handvaten voor.
- Wat interesseert de ander?

Herken je de neiging om jezelf te verdoven met weinig waarneming van je lichaam? Wat betekent voelen? Waar en hoe kan ik dit in mijn lichaam waarnemen? Is dat te leren?

Zijn dit ook vragen die jou bezig houden?

- Vaak ben ik verwonderd. Met verbazing en met ongeloof zie ik vaker hoe zaken gaan en toch kan ik mijn irritatie maar moeilijk controleren of bespreekbaar maken.
- Voor mij is het van belang dat ik dingen begrijp waarom zaken gebeuren en gedaan worden.
- In communicatie lukt het me vaak niet echt om mijzelf begrijpelijk te laten zijn voor de ander en begrijp ik soms de onderliggende zinnen en bijbedoelingen van de ander pas later. Dit is erg vermoeiend en geeft mij soms een gevoel van dom of Anders zijn.
- Ik weet dat ik goed ben in mijn job eigenlijk wil ik ook die andere baan, maar kan ik dat aan?
- Ik heb zoveel interesses begrijp heel veel en dat maakt me iedere keer weer opnieuw nieuwsgierig en toch andere onbekende mensen blijven lastig voor mij.
- Ik ervaar irritatie en verveling omdat ik het al lang begrijp.

Herken jij jezelf in deze stellingen?

Niet iedereen wil gediagnosticeerd worden dat hij of zij anders denkt en daarom in een bepaalde richting geduwd wordt. Echter soms is het heel erg handig als je weet dat je anders denkt en een ander begrippen kader hebt want:
“ Iedereen is gek behalve jij en ik en soms denk ik…. dat ook jij een beetje typisch bent.”
Er zijn vele verschillende bomen, een den zal nooit een eik worden en toch kunnen ze naast elkaar staan en samen een bos vormen en beide hebben zeer verschillende kwaliteiten en een andere benadering.C&C kan je helpen om goed gebruik te leren maken van je kwaliteiten, van Anders Denken, van Anders Zijn. Kijk hiervoor op pagina begeleiding of neem contact met ons op.

Carin Ballas

Auteur
Verdieping