Ga terug

Blogs

Bij Communicatie en Contact vinden wij het belangrijk om up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen. We zijn tenslotte nooit te oud om te leren en die kennis delen we dan graag weer met u. Hieronder hebben we blogs met de meest interessante informatie.

Aspergers
Perspectief

Aspergers: een verruimd perspectief?

Carin Ballas

In onze professionele praktijken zien we een groep cliënten die gecategoriseerd zijn als hebbende het syndroom van Asperger (DSM IV autismespectrumstoornis). Voor het gemak hieraan te duiden als mensen met Asperger. Waar ik de aandacht op wil richten is de hypothese dat deze groep in feite veel groter is dan gedacht.

2019
Overweging

Overweging 2019 Werken aan je zelf of juist Niet

Carin Ballas

De overweging om in therapie te gaan kan een mooie start zijn van een bijzondere, persoonlijke, kwetsbare en helende reis.

Epidemie
ASS

Epidemie of gewoon gelukkig eerder zichtbaar

Carin Ballas

Steeds meer berichten zien en horen wij over ASS, Autisme Spectrum Stoornissen. Is dit een epidemie, komen ze gewoon als paddenstoelen uit de grond of wat is dit?

Verdieping

Verdieping voor Adolescenten, Volwassenen, Ouders, Partners, Leerkrachten

Carin Ballas

Anders denken, handelen en contact maken. Ben ik anders? Hoor ik in deze wereld thuis? Hoe maak ik contact? Ben ik dom of juist niet?

Boeken
Toegankelijk
Studie

Boekenlijst met betrekking tot ASS

Carin Ballas

Boeken die leuk zijn om te lezen soms verhelderend of inzicht gevend.

Asperger
Begeleiding
ASS

Ervaring van "Anders Denkers" ASS

Carin Ballas

Bij een begeleidingstraject Anders Zijn en Denken richten we ons op de verschillende betrokken partijen en het opnieuw uitvinden van de relatie met de ander.